top of page
Šedá cihlová zeď

Samsung zakázal zaměstnancům používat ChatGPT

Samsung zakázal svým zaměstnancům používání ChatGPT a dalších generativních nástrojů umělé inteligence kvůli obavám z úniku citlivých dat. Tento krok byl proveden na konci dubna a zaměstnanci byli v interním e-mailu upozorněni na to, aby byli při používání AI opatrní a nezadávali do těchto nástrojů citlivé informace.


Generativní nástroje umělé inteligence jsou pro Samsung velmi užitečné, ale používání těchto nástrojů bylo nyní zakázáno programátorům. Chatboti dokáží generovat nejen text, ale i kódy podle zadání, což programátorům usnadňuje práci. Nicméně, tento proces může být potenciálně nebezpečný, pokud dojde k úniku citlivých dat.







Používání ChatGPT a podobných nástrojů umělé inteligence není tedy povoleno pro zaměstnance Samsungu. Tento krok by měl pomoci ochránit citlivé informace společnosti před potenciálním únikem.



Citlivé informace, které jsou vloženy do ChatGPT a podobných služeb, se mohou teoreticky dostat do nepovolaných rukou, což může být nebezpečné. Kvůli této obavě zakázal Samsung svým zaměstnancům používání těchto služeb. Společnost ChatGPT již dříve reagovala na podobné výtky, kdy představila anonymní režim, který by měl pomoci minimalizovat riziko úniku citlivých informací.


Podobná omezení jako Samsung zavedly i další společnosti, jako například JPMorgan nebo Amazon. Tyto společnosti si uvědomují rizika spojená s používáním generativních nástrojů umělé inteligence a snaží se chránit své citlivé informace.


Je důležité si uvědomit, že používání AI nástrojů s sebou nese určité riziko a že je třeba chránit citlivé informace před únikem. Společnosti se proto snaží minimalizovat toto riziko a chránit své citlivé informace před nepovolanými osobami.


Je pravda, že některé společnosti již využívají umělou inteligenci ke zlepšení produktivity a efektivity svých zaměstnanců. Například ChatGPT může pomoci inženýrům generovat počítačový kód a urychlit tak jejich práci, stejně jako firma Goldman Sachs již využívá AI k zefektivnění své práce.


I Samsung se údajně snaží najít způsoby, jak využít generativní umělou inteligenci ke zlepšení produktivity a efektivity svých zaměstnanců. Je pravděpodobné, že zákaz používání AI bude v dohledné době zrušen, ale až poté, co budou stanovena jasná pravidla bezpečnosti.


Je také pravda, že Samsung zatím nemá vlastní projekt generativní umělé inteligence, ale jako mnoho dalších společností využívá služby americké firmy OpenAI, kterou podporuje Microsoft. Mezi další produkty generativní umělé inteligence patří například Bard od společnosti Google.


Je tedy jasné, že umělá inteligence má potenciál zlepšit produktivitu a efektivitu v mnoha oblastech, a společnosti se snaží najít způsoby, jak ji využít ke svému prospěchu.


Nicméně je také důležité si uvědomit, že s používáním AI jsou spojena určitá rizika a že je třeba chránit citlivé informace před únikem.




18 zobrazení0 komentářů
bottom of page